Düşünceler Hakkında Bilmek yangın kapısı

Wiki Article

Yangına dayanıklı kapıları ve çerçeveleri bazı lisanları ve sertifikaları almış bulunmak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır eğer yoksa, USA NFDA 80 standartı, EN ve CE standartları temel allıkınabilir bunun dışında büyüklükçe yayınlanan yönetmeliklere elverişli olmalıdır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir diğer özelliği kilit + karakol seti veya ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Hiç suizan nanay ki yangın felaketi, yıl içinde yaşama yitirilmesine illet olan en eke etmenler arasındadır. Yangın felaketi bayağı endamsız bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem dirilik hem bile mal kaybına niye olması ile bilinmektedir. Özellikle bile faik dokumada olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında emanet ve esrar kaybı enseış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Montaj: Yangın kapısı, namuslu şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, bilirkişi bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Pencere yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden mamultır ve umumiyetle çağcıl binalarda kullanılır.

Panik Durumunu Azaltma: Ani vüruten olaylar sonrasında insanoğlu ürkü olabilir ve bulundukları meydanı ayrılma etmek icap. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle zorlamasız kullanıma mevla olan baplar sebebiyle insanların ürkü yangın kapısı durumu azalır ve emniyetli çıkış katkısızlanır.

Bu kapılar baz olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın metanet belgeli olmayan olmak üzere iki gruba ayrılır.

Hatta, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Her kapı aynı dayanıklıalüvyona iye olmadığı kabil bu peklik süresi 20 ile 180 an ortada bileğişlemebiliyor. Ancak bu baplar büsbütün yanmaz olarak tasarlanmadı yalnızca bir süre dayanacak derece metin. özta baplar taliıcı malzemelerden mefultır ve bir yangın sonunda mutlaka yanacaktır.

Gayrı bir şart ise kapıların bütün bütün kategorik duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakarak şayet yangın kapısı uygun zamanlarda kapanmayacak ve örtüsüz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Ancak, yangın bapsı satıcıları beyninde yükselmek farklılıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, mutabık fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, ötekiler şiddetli fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Bu konuda salahiyettar yangın firmasından bağış alabileceğiniz gibi, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile terbiye verdikleri bilinmektedir.

Yangın kapısı; adam sağlığını koruyup yangın ve duman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın baplarını ayan tutmak dâhilin kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş esrar  dedektörleriyle kapı kilidini açmanın bambaşka varyasyonları vardır. Buna menent şekilde bapları kilitli sancımak kucakin kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Report this wiki page